או: ארבעת העקרונות לפסטיבל מוזיקה
בשבוע שעבר, אחרי שנים של המתנה, כוכבי הלכת הסתדרו בשורה וסוף-סוף קניתי כרטיס לפסטיבל המוזיקה אינדי-נגב (In-D-Negev). האירוע קורה מדי שנה באוקטובר ומביא את מיטב אומני האינדי המקומיים שיש לישראל להציע.
דבר ראשון, לחוששים מהשם אינדי, כמו שכתבתי בעבר, אינדי הוא לא משהו ביזארי להיפסטרים בלבד ולא אומר שום דבר על סגנון המוזיקה. מה שזה כן אומר זה שהאומנים פחות מוכרים אבל עדיין מצויינים (ויהיו מוכרים בעתיד הקרוב). עוד מה שזה אומר זה שהמחיר לשלושה ימים של מוזיקה משובחת עולה פחות מכרטיס להופעה של קנייה ווסט במושבים עם הטלסקופ מהגג של עזריאלי.
למי שלא מכיר אותי, פסטיבלים והופעות הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי בשנים האחרונות ויצא לי גם לכתוב פה באתר על חלק מחוויות הפסטיבלים לפני, בזמן ואחרי. הפעם אני רוצה לכתוב על משהו אחר. הרבה אנשים שיוצא לי לדבר איתם על פסטיבלים נרתעים מסיבות כאלו או אחרות מהחוויה. אני ארכז את הסיבות תחת קטגוריה אחת כללית כדי לפשט קצת את העסק: יציאה מאזור הנוחות.
אז אם אתם חדשים בפסטיבלים (FestiNoobs), מפחדים ללכת אל הלא נודע או פשוט רוצים כמה טיפים לקראת פסטיבל קרוב, הפוסט הזה מוקדש לכם!
ארבעת העקרונות לפסטיבל מוזיקה:
שותפים להרפתקאה
משפחה לא בוחרים אבל חברים שאיתם הולכים לפסטיבל דווקא כן. נסו לארגן קמפ (מחנה) עם קבוצה של חברים שמחים, מגוונים והרפתקנים – קבוצה מגוונת בה כל אחד מביא משהו שונה וכקולקטיב אתם דוחפים אחד את השני לגבולות חדשים.
שלא תבינו לא נכון, זה נפוץ ואפילו מבורך להתפצל מהחברים שאיתם באתם. אדרבא, חלק לא מבוטל של החויה זה להכיר אנשים חדשים, לפגוש במקרה מכרים שלא ידעתם שגם באו לפסטיבל ולהתידד עם השכנים מהאוהלים מסביב. אבל החברים שאתם באתם הם כר הביטחון שתמיד יחכו לשמוע חוויות בסופו של עוד יום עמוס.
(מומלץ לקבוע שעת ונקודת התכנסות למקרה של פיצול מכוון או מיקרי)
היה נכון!
מצד אחד, אתם לא רוצים להיות יותר מדי מקובעים אלא "זורמים" וספונטנים לעשות מה שטוב לכם באותו הרגע, אך מצד שני חשוב להגיע מוכנים לתנאי ה "שטח". יש סוגים שונים של פסטיבלים; כאלה במקומות סגריריים שכדאי לבוא עם מגפיים ומעיל גשם וכאלה במקומות קצת יותר יבשים ושמשיים שכדאי לבוא עם שקית שתייה, גזיבו ושפריצר לצינון האווירה.
* למתקדמים, מעבר לציוד ההישרדותי הבסיסי (שניתן למצוא בד"כ באתר הארוע), יש המון גאדג'טים, תחפושות ואביזרים שונים שאפשר להביא לשידרוג החוויה.
השמיים הם הגבול
האמנים
עשרות (אם לא מאות) אמנים מופיעים בכל פסטיבל ולפעמים צריך לקבל "החלטות קשות" כשיש הופעות שקורות בו זמנית בבמות שונות. אלא אם כן מוזיקה היא כל חייכם, כנראה שלא תכירו את רוב האמנים וזה בסדר גמור כי חלק מהעניין הוא להכיר אמנים חדשים. שווה לעשות קצת עבודת הכנה ולחפש באינטרנט שירים של אמנים נבחרים ולמצוא כמה שהתחברתם אליהם (ביו-טיוב, פלייליסטים מוכנים באתר הפסטיבל, 8tracks או מקורות אחרים). בסופו של דבר מספיק להכיר מראש קומץ ולהשאיר מקום לתגליות חדשות. אחת ההנאות הגדולות היא להכיר אמנים חדשים דרך שכנים\חברים חדשים מהקמפ ליד.
Acknowledge
תחיו את הרגע! הגעתם לאי בודד של שפיות (או טירוף, תלוי את מי שואלים) ולפני שאתם חוזרים לשיגרה של היום-יום. תנסו לשאוף פנימה ולהתרפק על מה שקורה סביבכם. כמה פעמים כבר יוצא לכם להיות מוקפים באנשים מאושרים, צוחקים, רוקדים ושרים, מכל הגילאים וכל המינים שמתחברים יחד למכנה המשותף הבסיסי ביותר – מוזיקה.
צאו, תהנו, תרקדו, והכי חשוב, תחיו לסוף שבוע אחד מחוץ לאזור הנוחות שלכם. תמלאו את ליבכם בתחושת האוטופיה הזמנית ופעם בכמה זמן, תעצרו הכל ותפנימו עד כמה קסומה המציאות הדמיונית הזאת – אקנולג'!
// ירון פישלזון
הפוסט תצטרפו אלי להרפתקאה? הופיע ראשון במה וזה