עוד מימי הגן ובית הספר היסודי, היינו הבנות מנסות לנבא את הגיל שבו נתחתן לפי כל מיני משחקים משונים החל ממשחקי גימטריה של השם שלנו בצירוף של החתן הפונטציאלי ועד ספירת מספר עלי הכותרת שנדבקו לי לגב כשעשינו פוו על פרח (נשבעת!). הגיל שכולנו הכי רצינו שייצא לנו היה 24.
עוד כמה חודשים אחגוג 26 והחתונה ממש לא נראית באופק שלי. האמת היא שאני בכלל לא בטוחה שאני רוצה את כל הסיפור הזה של אולם וחופה ומוזמנים ואוכל וריקודים, כי למי יש כוח ולמי יש כסף לכזה דבר? אם יש משהו אחד שבגללו אני בכל זאת אשקול להתחתן (חוץ מהעובדה שאני כנראה אשבור את הלב של אימא שלי אם לא אתחתן לעולם) זאת שמלת הכלה. כן, גם אני רוצה את הרגע הזה מהסרטים שבו כל האנשים מסתכלים עליי, לבושה בשמלה ההורסת שלי שכנראה אלבש פעם אחת בחיים (ואולי על הפרצוף של הבחור המסכן שעומד בצד השני של החופה ומחכה לי).
כאמור, בגלל שאני לא מאמינה גדולה בחתונות מפונפנות עם מאות אורחים ומאות אלפי שקלים שנשפכים לחינם, גם כשזה נוגע לשמלת הכלה שלי אני לגמרי מוכנה "להתפשר" על שמלה לבנה שתהיה גם מהממת וגם עם תג מחיר שנמוך מאלפיים שקלים. לא מאמינות לי שזה אפשרי? בבקשה.
שמלות לבנות קיציות שבקלות יכולות להפוך להשתדרג ולקבל מעמד של שמלת כלה באמצעות האבזור הנכון (AKA הינומה או זר פרחים עדין לראש); השמלות בתמונה, למשל, עולות 749 ש"ח (ימין) או 899 ש"ח (משמאל).
באופן אישי אני אוהבת מאוד את האינטרפנטציה של ורד, המעצבת האחראית על המותג V, לשמלות כלה. נכון, לא כל אחת תצליח to pull off שמלת כלה עם צווארון של חולצה לבנה (1800 ש"ח) או סט של חצאית וחולצה (1400 ש"ח ביחד), אבל מי שתצליח בטוח תזכה לשלל מחמאות, גם על הבגדים ובעיקר על האומץ.
מעצבת האופנה יוליה גסין היא אחת ממעצבות האופנה האהובות עליי בארץ רק בגלל העובדה שהיא כזאת מקסימה ומהממת בעצמה, מה שדי מסביר למה הבגדים של המותג שלה JUL נראים כמו שהם נראים. שמלת הטול (850) הכי עושה לי אסוציאציות של קארי מסקס והעיר ושמלת התחרה (450 ש"ח) היא מבחינתי השילוב המושלם בין שיק וינטג'י למראה אורבני ומודרני יותר.
עוד אופציה לא ממש שגרתית היא לפנות לאתרים כמו סטיילריבר שמייבאים פריטים שווים ממעצבים בארץ ומאנגליה בכמויות קטנות. השמלה הימינית, למשל, היא של המותג האנגלי Lavish Alice והיא עולה באתר 179 ש"ח. השמלה משמאל היא של מותג ישראלי בשם Ketty והיא כרגע עולה באתר 145 שקלים. תוסיפי לכל אחת מהשמלות האלה הד-פיס מטורף ומיוחד ואת לגמרי הכלה שכולן ידברו עליה לאורך כל עונת החתונות הקרובה.
אם כבר שנים את חושקת שנושאת תג שם (ותג מחיר) של מעצב מוכר, יכול להיות שמועד החתונה הוא התירוץ ששנים חיכית לו. אצל טומי הילפיגר, למשל, בדיוק החליטו לזרום עם מוטיב החתונות עד הסוף וגם פינקו בהפקת אופנה מהממת בהתאם. המחיר, אגב, לא כזה נורא ונמצא על הטווח שבין 1500-2000 ש"ח.
ואם עדיין לא מצאת את האחת שלך, תדעי שיש לא מעט חנויות מעצבים ובוטיקים שמציעות שמלות לבנות שמתאימות להיות שמלות כלה ועדיין נושאות תג מחיר שמתאים אפילו לחשבון בנק סטודנטיאלי.
בתמונה מימין לשמאל: דורין פרנקפורט (1790 ש"ח), אלמביקה (998 ש"ח) ומדמוזיאל לנומרו13 (1995 ש"ח).
אז תפתחו את העיניים, תבואו עם ראש פתוח והעיקר – שיהיה במזל טוב!