זה יכול להיות פוסט מדהים שיספר לכם כמה שנאתי במהלך הלימודים את כל הסטודנטים שהבריזו מכל שיעור אפשרי, ובכל זאת הפכו להיות מצטייני דיקן (ואיך הם עשו את זה לעזאזל???). אבל אני רוצה לדבר על זה מזווית קצת אחרת.
כעיקרון, בשנה א' כולם מנסים להיות ילדים טובים (או לפחות אני) ולהגיע לרוב השיעורים. אם אין לכם שיעורי חובה, אתם צריכים למצוא את החנונים של הכיתה ולבקש מהם את סיכומי השיעורים בסוף כל סמסמטר וככה תוכלו ללמוד למבחנים ולהצליח בהם מבלי להיות נוכחים בשיעורים. אבל, וזה "אבל" די גדול – לא כדאי לכם. כי יש כל מיני דברים שהמרצים לפעמים מדגימים, כל מיני בדיחות מצחיקות בשיעורים, ובעיקר מלא סטודנטים כמוכם שאתם יכולים להכיר.
לאט לאט, גם אני, אותה סטודנטית שבשנה א' המשיכה להגיע לשיעור שלא הייתה בו נוכחות חובה, וגם הייתה בין ששת הסטודנטים שהתעקשו להגיע מתוך 50 סטודנטים נוספים לכיתה- גם אני הידרדרתי. בשנה ג' כבר הייתי מדלגת באופן קבוע על השיעורים בשעה 9:00 בבוקר. אז מה קרה ולמה ההזנחה? בואו נאמר שזה כבר היה יותר מדי מוקדם בשבילי להתעורר, וגם השיעורים האלה היו בקמפוס העליון. למי יש כוח לטפס על הרים ב8:00 בבוקר?
בסופו של דבר, רוב הסטודנטים הם עצלנים ולכן תמיד יהיו את הקבועים שיסכמו וכדאי להדבק אליהם. ובגלל שכולם יהיו קלולס לגמרי לפני תקופת מבחנים, רצוי להיות מחוברים לקבוצת הפייסבוק של מחזור הלימודים שלכם. כי שם כולם מעבירים עצות, טיפים, חזרות, תרגולים ובערך כל מה שתצטרכו לדעת לפני הגשת העבודות או המבחנים.
אגב, סתם שתדעו – אם רק עכשיו אתם מתחילים ללמוד, ההצלחה בתואר הראשון שלכם היא לא הדבר הכי חשוב בחיים. כי אם אתם רוצים לקבל עצה ממישהו לגבי הברזות קבועות משיעורים, ובכל זאת לקבל 100 במבחן עדיין צפויה לכם עבודה קשה. בעיקר אם מדובר בתארים מתחום המדעים. שם יש חשיבות מאוד גבוהה להבנה של החומר, ופחות לשינון.
אז מה בכל זאת הכי הכרחי שתדעו בשבוע הראשון לפתיחת שנת הלימודים? לדעת מה אתם רוצים לעשות שתהיו גדולים. אולי זה נשמע לכם מוקדם מדי, כי רק עכשיו סיימתם את השירות הצבאי או חזרתם מטיול בחו"ל ואתם רק מתכננים לזמן הקרוב, אבל ככל שתתכננו דברים לטווח הרחוק תראו כיצד התואר יכול לעזור לקדם אתכם, גם אם לא תגיעו לכל השיעורים בקמפוס.
אז אם נסכם את הדברים, נאמר שאפשר להצליח בתואר מבלי להגיע לשיעורים, אבל תזכרו שההצלחה בתואר היא לא המדד לקריירה משגשגת. לא חשוב כל כך להיות החרשן או המצטיין של התואר, כמו שחשוב למצוא עבודה מגניבה שתאהבו ולא תרגישו שאתם עובדים יום אחד.
// אפרת קרסנר
הפוסט איך לא להגיע לשיעור ולהצליח בתואר? הופיע ראשון במה וזה